GDPR

Политика за бисквитки и защита на личните данни

 

Политика по използване на бисквитки 

Агрикор ЕООД се придържа стриктно към разпоредбите на регламента на Европейския съюз за защита на личните данни (GDPR) 2016/679.

 

Какво представляват бисквитките (cookies)

Бисквитките са малки текстови файлове, които се запазват на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате даден уебсайт. Те позволяват на уебсайта да запаметява Вашите действия и предпочитания (като например език, размер на шрифта и други настройки за показване) за определен период от време, за да не се налага да ги въвеждате всеки път, когато посещавате сайта или преминавате от една страница към друга.

По какъв начин използваме бисквитките

Някои от нашите страници използват бисквитки, които не са абсолютно необходими, за да може уебсайтът да работи, но го правят по-удобен за използване. Можете да изтриете или блокирате бисквитките директно от настройките на Вашия браузър, но ако го направите е възможно някои функции на сайта да не работят, както трябва. Бисквитките се използват за запаметяване на:

  • Вашите настройки за показване, като например език за навигация, контраст, размер на шрифта, използвано устройство, предпочитания за резултатите от търсенето и за уведомленията;
  • Вашето последно посещение на уебсайта (за статистически цели), което се отчита от инструменти като Google Analytics;
  • информация дали сте приели или не използването на бисквитки на този сайт.

Лични данни

Свързаната с бисквитките информация не се използва за установяване на самоличността Ви. Бисквитките не се използват за цели, различни от посочените тук.

Бисквитки на трети страни

Не разрешаваме услуги на трети страни на нашия сайт да изпращат бисквитки до потребителите.

Как можете да контролирате бисквитките

Можете да контролирате и/или изтривате бисквитките, както желаете. Можете да изтриете всички бисквитки, които вече са запазени на Вашето устройство, а също така можете да настроите повечето браузъри да ги блокират. Ако направите това обаче, може да се наложи ръчно да настройвате някои параметри всеки път, когато посещавате сайта, а освен това е възможно някои услуги и функции да не работят.

Отказ от използването на бисквитки

Лесно можете да приемете или откажете използването на бисквитки на този сайт, като щракнете върху опцията “Не приемам” в прозореца, който се показва при Вашето първо посещение на нашия уебсайт от всяко различно устройство, което използвате.

 

Политика за защита на личните данни

Агрикор ЕООД спазва разпоредбите на Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679. Лични данни на физически лица се събират и обработват на основание чл.6 ал.1 и съблюдавайки принципите на чл.5 (1) от Регламент (ЕС) 2016/679.

 

Цели, за които се събират лични данни:

–  регистрация на участници в конференцията;
–  създаване на профил в Уебсайта, чрез който Потребителите имат достъп до попълване и коригиране на съхраняваната за тях информация;
–  счетоводни цели;
–  статистически цели;
–  обезпечаване на организацията и провеждането на събитието;
–  изпращане на информационни съобщения до участниците преди и по време на събитието;

Видове лични данни, събирани от Уебсайта

Личните данни, които се събират в процеса на регистрация, са: име и фамилия на участника, имейл, телефон, длъжността и компанията, която представлява, сфера на дейност, IP адрес, от който е изпратена заявката за регистрация.

Трети страни

Обработваните от Оператора лични данни ще бъдат използвани единствено за целите, за които последните са предоставени, като няма да бъдат предоставяни на трети лица без съгласието на Потребителите, с изключение на случаите, когато личните данни са изискани от съдебни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация, съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред (напр. Закона за електронните съобщения, Закона за електронната търговия, Закона за министерство на вътрешните работи и др.).

Срок на съхранение на личните данни

Операторът на Уебсайта съхранява лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила на Потребителя в Уебсайта. След изтичането на този срок, Операторът полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички данни на Потребителя, без ненужно забавяне.

Право на достъп и право на коригиране или попълване

Потребителите на Уебсайта имат право да поискат информация за личните данни, които се обработват за тях. Посредством регистрация на профил в Уебсайта Операторът на практика предоставя и възможност за попълване и коригиране на непълни или неточни данни от страна на Потребителя по всяко време.

Право на оттегляне на съгласие за обработване на лични данни

Потребителят има право по всяко време да оттегли съгласието си за обработка на част или на всички лични данни, които е предоставил чрез изпращане на писмено искане в свободен текст на адреса за кореспонденция на Оператора. При желание да оттегли съгласието си за получаване на информационен бюлетин е достатъчно да натисне бутона “Отпиши”, който се съдържа във всяко електронно съобщение.

Право на изтриване (“да бъдеш забравен”)

Потребителят има право да поиска личните му данни да бъдат изтрити без ненужно забавяне въз основа на чл.17 of Регламент (ЕС) 2016/679. Операторът не може да изтрие данни, които има законово задължение да съхранява.

Метод за събиране и мерки за сигурност при предоставянето на лични данни в Уебсайта

Потребителите предоставят лични данни чрез попълване на формуляр в сайта. За целта Операторът на Уебсайта използва криптирана връзка и SSL сертификат за защитено предаване на информация, както и други най-нови технологии за сигурност.